#MillionsMissing Visibility Action: Umea, Sweden

Den 12 Maj, på internationella ME-dagen, arrangeras en MilllionsMissing-manifestation på Rådhustorget i Umeå.

Hålltider.

Öppning av eventet kl 12.
Tal varje hel timme. Tal från sjuka, sångframträdande, information om sjukdomen, mer info kommer.

Mera tider och information om tal kommer.

Om eventet;

#MillionsMissingSweden

#MillionsMissing är en global kampanj som syftar till att synliggöra sjukdomen ME (myalgisk encefalomyelit) och behovet av en jämlik vård. Drabbade, anhöriga och andra engagerade samlas runt om i världen för att protestera mot bristen på vård, kunskap om sjukdomen och finansiering av biomedicinsk forskning.
Kampanjen drivs av nätverket #MEAction och den första globala kampanjen skedde i maj 2016. Därefter har nätverket vuxit till sig och under 2018 deltog fler än 100 städer världen över, tusentals deltog även virtuellt i kampanjen. I år, på internationella ME-dagen den 12 maj, kommer #MillionsMissing-aktioner att ske i flera städer i Sverige. Bland annat i Göteborg, Umeå och Stockholm. Förutom framträdanden och tal kommer hundratals skor att placeras ut med tillhörande historier från sjuka i Sverige som inte kan delta på plats.

Hjälp oss att höras och skapa uppmärksamhet den 12 maj 2019 genom att delta på vår #MillionsMissing-aktion i Umeå! Mellan kl.12-15 samlas vi på Rådhustorget där vi kommer ha en utställning av hundratals skor. Vi jobbar på lite olika tal och ev även musikframträdande.

Har du inte möjlighet att skicka skor men gärna vill “adoptera” ett par skor skriv till oss, här i eventet, via PM, eller posta via brev.

Skriv:
Förnamn
Ålder
Jag blev sjuk...
Jag saknar....

Skicka till;

Natali Sundkvist
Centralgatan 1
91331 Holmsund
072-2142040
Eller email
thefeather666@gmail.com (Natali)

#MillionsMissing är en global aktion för att synliggöra ME. Här kan du se alla andra platser där det också hålls manifestationer den 12 maj: http://millionsmissing.org/

Kom och var med! Säg till dina anhöriga och vänner att komma. Tillsammans är vi starka! Tillsammans gör vi skillnad! ♥ ♥

#millionsmissingumea

Calendar
#MillionsMissing
Picture
Hosted by
Natali Sundkvist
Starts on
Sunday, 12 May 2019 at 12:00 PM
City Hall Square
Umeå, Västerbottens län, 903 26
Sweden
Get Directions
City Hall Square, Rådhustorget, Umeå, Sweden